Fisksoppa

1 pujolök
1 klyfta vitlök
1 gul lök
2 msk smör
1 påse saffran eller. gurkmeja
3 fiskbuljongtärningar
1 pkt djupfryst torsk
3 dl vitt vin eller saften av 1 pressad citron
1 liten burk musslor
1 burk räkor eller färska räkor
dill

Strimla purjolöken och löken.

Hacka vitlöken.

Lägg allt i en gryta där det brynta smöret väntar.

Låt sakta puttra i 5 minuter.

Häll på vattnet med de smulade buljongtärningarna.

Strö i saffran eller gurkmeja.

Låt koka sakta i 10minuter.

Lägg ned fisken som skurits i centimetertjocka bitar.

Låt koka sakta i 5 minuter.

Häll i vinet eller citronsaften.

Just innan soppan serveras tillsättes musslor och räkor. Låt ej koka.

Smaksätt ev. med mer salt och mal över litet svarpeppar.

Klipp i dill.

Serveras rykande het.
 

Till receptsamlingen