1 pujolök
1 klyfta vitlök
1 gul lök
2 msk smör
1 påse saffran eller. gurkmeja
3 fiskbuljongtärningar
1 pkt djupfryst torsk
3 dl vitt vin eller saften av 1 pressad citron
1 liten burk musslor
1 burk räkor eller färska räkor
dill
Strimla purjolöken och löken.
Hacka vitlöken.
Lägg allt i en gryta där det brynta smöret väntar.
Låt sakta puttra i 5 minuter.
Häll på vattnet med de smulade buljongtärningarna.
Strö i saffran eller gurkmeja.
Låt koka sakta i 10minuter.
Lägg ned fisken som skurits i centimetertjocka bitar.
Låt koka sakta i 5 minuter.
Häll i vinet eller citronsaften.
Just innan soppan serveras tillsättes musslor och räkor. Låt ej koka.
Smaksätt ev. med mer salt och mal över litet svarpeppar.
Klipp i dill.
Serveras rykande het.