Fylld rödspättefilé
· 6 hg filé av rödspätta
· 1 hg färskost med dill
· 2 msk smör
· 1 tsk salt
· 2-3 msk vatten
Kräftsås:
· 3 msk smör
· 3 msk mjöl
· 2 dl grädde
· 3 dl mjölk
· 2 msk hummerfond
· salt
· peppar
· 2 dl kräftstjärtar
· ½ dl finhackad dill
Börja med såsen:
Smält smöret och vispa ner mjölet.
Späd med grädden och mjölken.
Tillsätt fonden, koka i 10 minuter.
Krydda.
Fördela osten på fiskfiléerna, rulla ihop, smörj en traktörpanna,
lägg i fisken, salta och häll på vattnet.
Sjud under lock i 8 minuter.
Grovhacka kräftstjärtarna.
Värm såsen, tillsätt dill och kräftstjärtar.