Fylld rödspättefilé

·        6 hg filé av rödspätta

·        1 hg färskost med dill

·        2 msk smör

·        1 tsk salt

·        2-3 msk vatten

Kräftsås:

·        3 msk smör

·        3 msk mjöl

·        2 dl grädde

·        3 dl mjölk

·        2 msk hummerfond

·        salt

·        peppar

·        2 dl kräftstjärtar

·        ½ dl finhackad dill

Börja med såsen:

Smält smöret och vispa ner mjölet.

Späd med grädden och mjölken.

Tillsätt fonden, koka i 10 minuter.

Krydda.

Fördela osten på fiskfiléerna, rulla ihop, smörj en traktörpanna,

lägg i fisken, salta och häll på vattnet.

Sjud under lock i 8 minuter.

Grovhacka kräftstjärtarna.

Värm såsen, tillsätt dill och kräftstjärtar.

 

Till receptsamlingen