Välkommen till min släkt!

Jag heter Anders Brogren (härifrån kan du klicka dig fram till mina förfäder med foton)

Min fru heter Margareta. Hon är översättare.

Vi har tre barn och fem barnbarn.

Kanske har vi gemensamma förfäder? Sedan jag började släktforska har det visat sig att släkten är oerhört mycket större än jag kunnat drömma om. Se efter om du också tillhör min eller min hustrus släkt!

 • Min farfars antavla Min farmors antavla Min morfars antavla Min mormors antavla
  Min hustrus
  farfars
  antavla
  Min hustrus
  farmors
  antavla
  Min hustrus
  morfars
  antavla
  Min hustrus
  mormors
  antavla

   

 • Min mormor, som hette Ester Isacson, f. Lind (1878-1965), kommenterade de flesta händelser i tillvaron med olika ordstäv. Dem hade hon lärt sig av sin far Elam och sin farbror Frans, som brukade underhålla sig med sådant på kvällarna (det fanns ju ingen TV). Hon öste ur en till synes outsinlig källa. Här är några av de många ordstäven.  
  Min farfars far hette Ludvig Brogren (1827-1897). Han var född i Gammalkil i Östergötland. Kom till Stockholm och studerade där till apotekare. Hade sedan apotek i Kisa och Linköping. Därefter blev han bryggare och innehavare av L.T. Brogrens bryggeri i Linköping. På gamla dar skrev han ner sina minnen. Läs om när han tackade för att Oscar II knöt upp säcken!   Min farfars farfar hette Jonas Brogren (1780-1859). Han började med två tomma händer, deltog i de sista krigen som den svenska armén utkämpade och avancerade så småningom till överstelöjtnant. På gamla dar skrev han ner sina minnen. Nu kan du läsa dem på internet. Läs om när han kapade en båt i Lübeck eller om när han deltog i det stora slaget vid Leipzig 1813 (Völkerschlacht) och slaktade kon som skulle ge grädde till befälets kaffe. Var med när han mötte Karl XIV Johan. Följ honom i hans bekymmer för hans stora familj. Se honom på ett unikt foto, en s.k. dagerrotyp, från 1850-talet. Läs här! 


  Tillbaka till hemsidan!